dinsdag 9 september 2014

Nuttige informatie voor het 1ste en 2de leerjaar

Beste ouders,


hieronder volgt nog wat belangrijke informatie die u meekreeg op het infomoment. Mocht er toch nog iets onduidelijk zijn of zit u met een vraag, aarzel dan niet om even met ons contact op te nemen!


Met vriendelijke groeten,
Juf Tinne 

De schooluren



8.20u : voorbewaking in de klas van juf Tinne 
8.40u - 12.15u  (woensdag = halve schooldag)
13.25u - 15.20u 





We vragen om tussen 8.20u en 8.35u uw kind aan de speelplaats af te zetten (vanaf oktober aan de schoolpoort) zodat om 8.40u de lessen vlot van start kunnen gaan.




Bij aankomst plaatst men de boekentas aan de klas van juf Tinne en legt men brooddoos , drankbus en koekendoos in de juiste bak. 


Komt u uw kind ophalen tijdens de middag, dit om 12.15u, dan wordt hij/zij naar de poort begeleid door juf Tinne. 


Op het einde van de schooldag worden de kinderen, dit omwille van de veiligheid, opgehaald op de speelplaats zelf. Indien iemand anders hen komt halen, gelieve dit even in de agenda te noteren. 

Veilig naar school

We besteden veel aandacht aan verkeersopvoeding. Wij promoten dan ook het dragen van Fluo! De ouders zijn echter de eerste verkeersopvoeders. Geef dus steeds het goede voorbeeld!  Let op:  onze schoolomgeving is een zone 30.

Aan de schoolpoort

Parkeer je wagen NOOIT voor de schoolpoort.
Fietsers stappen af aan de schoolpoort en wandelen binnen.
Zij mogen op hun fiets stappen wanneer ze buiten de schoolpoort zijn.

Dagverloop

Het eerste leerjaar krijgt in de voormiddag apart les, dit voor de lessen rekenen, lezen en schrijven.


Tijdens muzische vorming (knutselen, zingen,..) , lichamelijke opvoeding, hoekenwerk, godsdienst/zedenleer en de lessen wereldoriëntatie zullen zij samen les krijgen met het tweede leerjaar. 


Op maandag krijgt men godsdienst van juf Ilse en zedenleer van juf Karlien,  u kan met hen een afspraak maken via de agenda. 


Op dinsdag en woensdag is het turnen, dit met juf Eva. Voorzie op deze dag eenvoudige kledij zodat uw kind zich zelfstandig kan omkleden (geen kousenbroeken, kleedjes of hemdjes met veel knopen,..) . Om te sporten dragen wij een donkere short, een witte T-shirt of de schoolT-shirt. Wij dragen ook een stevige sportschoen zodat we ook buiten kunnen turnen. Wanneer het wat kouder wordt, mag je een jogging en een vestje voorzien. Gelieve dit alles getekend in een turnzak te steken. 

Op vrijdag is het vaak knutseldag, voorzie op deze dag kledij dat eens vuil mag worden. 

Huiswerk / agenda

De kinderen krijgen steeds huiswerk mee op maandag, dinsdag en donderdag. Zo noteren we in onze agenda bij dinsdag wat ze op dinsdag aan de juf moeten afgeven. 

Het huiswerkje mag maximum 10 minuten duren, daarna mag u stoppen. Noteer dan even op het huistaakje wat er moeilijk verliep. Elke dag wordt er ook 5 minuten gelezen, dit met het leesboekje, klikklakboekje, letterdoosje.

Graag vragen we aan u ook om elke dag onze agenda te tekenen. Wanneer u iets meegeeft, noteer dit dan ook even .

Snoep gezond


Wij streven ernaar om de kinderen gezonde eetgewoonten bij te brengen. Daarom bannen wij snoep en chocolade zoveel als mogelijk uit onze school. Geef je kind gezonde tussendoortjes mee.

Warme maaltijden 

Opgelet: wanneer u een maaltijd bestelt, wordt deze vanaf dit jaar altijd betaald. Ook bij afwezigheid van uw kind. Enkel met een geldig doktersattest wordt de maaltijd niet aangerekend.


Fruitdag



Op woensdag brengen we telkens een stukje fruit of groente mee van thuis. Er wordt die dag geen koek gegeten op school! We drinken die dag ook water. Op vrijdag kan uw kind deelnemen aan het Tutti Frutti project. De kinderen krijgen dan tijdens de laatste speeltijd een stuk fruit/groente van de school ( vanaf oktober). De fruitkalender zal ook terug te vinden zijn op onze blog. Zij die hier niet aan deelnemen, brengen voor dan zelf hun fruit/groente mee.




Verjaardag

Hip hip hoera! Er is er eentje jarig! In de klas wordt steeds de jarige gevierd. Ze krijgen een kroon en er wordt gezongen. Uw kind is vrij om te trakteren in de klas (cake, fruitsaté,.. maar geen snoep!).

Bram de beer komt die dag mee op logé. Hij mag dan één nachtje mee thuis komen overnachten. Gelieve Bram de beer steeds op tijd mee terug naar school te geven, zodat een nieuwe jarige de volgende dag ook van het bijzonder moment kan genieten! 

Speelgoed

Wij brengen geen speelgoed mee van thuis, uitsluitend wanneer dit gevraagd wordt. Het kan namelijk stuk of verloren gaan. 

Naam tekenen

Gelieve turnkledij, sjaals, mutsen, koekendoosjes, drankflesjes, steeds duidelijk te voorzien van naam. 

Fietsen


Bij mooi weer mogen de leerlingen steeds hun fiets/step meebrengen om tijdens de middagspeeltijd op de kleuterspeelplaats te fietsen. Wij parkeren deze al wandelend in het fietsenrek vooraan aan de schoolpoort. De juf die toezicht doet, zal deze tijdens de speeltijd samen met de kinderen gaan halen. 




Afwezig

Als de ziekte van uw kind een periode van drie opeenvolgende kalenderdagen niet overschrijdt, volstaat een verklaring ondertekend en gedateerd door de ouders. Een dergelijke verklaring kan maximaal viermaal per schooljaar aangewend worden (behalve bij chronisch zieke kinderen).

Medicatie

Er wordt op school geen medicatie gegeven tenzij dit absoluut nodig is. Wij vragen u dan om het attest (te bekomen via de website of het schoolsecretariaat) door de behandelende arts te laten invullen en de medicatie duidelijk te voorzien van naam en dosering. Gelieve dit attest aan de juf af te geven bij aanvang van de schooldag.